extra čokoládový dort
15.11.2023
Korpus:
4 vejce (bílky zvlášť)
80g kakaa
60g mandlové mouky
120g erythritolu
prášek do pečiva, sůl
čokoládová ganache:
120ml šlehačky
200g hořké čokolády
šlehačkový krém
600ml šlehačky
3x ztužovač šlehačky
Ušlehejte bílky, dejte stranou.
Ušlehejte žloutky s erythritolem do pěny, přidejte ostatní suroviny na korpus a trochu nařeďte vodou.
Ručně přimíchejte bílky a dejte péct. Po upečení nechte vychladnout.
Na čokoládovou ganache ohřejte šlehačku skoro bodu varu. Přisypte čokoládu a nechte chvilku stát. Pak rozmíchejte a nalijte na korpus. Nechte zchladit v lednici.
Šlehačku ušlehejte spolu se ztužovači dotuha a navrstvěte na dort. Znovu chlaďte.
Dobrou chuť!