extra čokoládový dort

15.11.2023

Korpus:

4 vejce (bílky zvlášť)

80g kakaa

60g mandlové mouky

120g erythritolu

prášek do pečiva, sůl


čokoládová ganache:

120ml šlehačky

200g hořké čokolády


šlehačkový krém

600ml šlehačky

3x ztužovač šlehačky

Ušlehejte bílky, dejte stranou.

Ušlehejte žloutky s erythritolem do pěny, přidejte ostatní suroviny na korpus a trochu nařeďte vodou.

Ručně přimíchejte bílky a dejte péct. Po upečení nechte vychladnout.

Na čokoládovou ganache ohřejte šlehačku skoro bodu varu. Přisypte čokoládu a nechte chvilku stát. Pak rozmíchejte a nalijte na korpus. Nechte zchladit v lednici.

Šlehačku ušlehejte spolu se ztužovači dotuha a navrstvěte na dort. Znovu chlaďte.

Dobrou chuť!