makovo-ořechový dort s tvarohovým krémem
Na korpus ušleháme žloutky se sladidlem dle výběru (já použila Zero calorie od firmy Norbi Update. Přídáme mák a ořechy a nakonec sníh z bílků.
Peče se relativně dlouho, nenechte se zmást tmavší barvou navrchu a pečlivě testuje špejlí, aby byl korpus opravdu upečený. Nechám vychladnout. Namočím si želatinu do několika lžic vody. Ušlehám šlehačku (já použila rama cremfine, tedy bez laktózy), přidám tvaroh a sladidlo dle chuti (flav drops - stevii v kapkách ideálně s vanilkovou příchutí). Želatinu rozpustím (nesmí se vařit, takže to míchám prsty, abych to nepřehřála :-)), do hrnce se želatinou vmíchám několik lžic náplně a pak teprve přeliji z hrnce želatinovou směs do krému. Dobře promíchám a plním vychladlý korpus dle fantazie (která mi trochu schází:-)). Zdobím libovolně - kyselejší je chutnější!
Ingredience
Potravina Množství (g/ml)
Želatina (v suchém stavu) 10
Rybíz červený 300
Rama Cremfin ke šlehání 500
Tvaroh polotučný průměr 750
Vlašské ořechy 100
Mák 130
Vejce celé (syrové) 440
Energetická hodnota celkem: 15891 kJ (16 porcí)
Bílkoviny (g): 201, Tuky (g): 280, Sacharidy (g): 115 SAFA (g): 128 Cukry (g): 78 Vláknina (g): 49
Energetická hodnota na 1 porci: 993 kJ
Bílkoviny (g): 12.6, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 7.2 SAFA (g): 8 Cukry (g): 4.9 Vláknina (g): 3.1
Dochucovadla:
stévie vanilka